Bløtkake med jordbær
Her har jeg bakt og pyntet en bløtkake med tanke på 17 mai eller til en deilig sommerkveld. Kaken er pyntet med jordbær for anledningen. Formen er ca 20 cm indre mål. Det gir ca. 8 til 10 stykker kake. Jeg har brukt glutenfritt mel da vi har glutenallergi i familien. Bytt bare ut med hvetemel. Glutenfritt mel gir en noe "finere" bunn.
Oppskrift:
Egg 3stk
Sukker 1,5dl
Potetmel 1,5dl
Glutenfritt fint mel 1,5dl
Bakepulver 1 ts +
Vaniljesukker 1ts +
Kremfløte ca 6dl, jordbær og jordbærsyltetøy.
Vipps egg og sukker til eggedosis. Pisk det så stivt du kan, bruk litt tid. Bland det tørre og sikt det opp i eggedosisen. Rør forsiktig til en jevn røre, men ikke mer enn nødvendig. Smør formen. Du kan også legge et bakepapir i bunnen og stramme ringen til. Bare riv av det som er til overs. Stek kaken på nederste rille i 35 min ved 200 grader. La kaken stå og avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Legg den deretter på en rist. Del den i 2 når den er blitt kald. Dynk bunnene med melk, juice eller saft. Pass på å ikke bruke for mye slik at bunnen blir for bløt. Visp kremfløten tilsatt bare litt sukker. Ta den mengden krem du trenger for fyll i kaken og bland med jordbærsyltetøy. Ha fyllet på den ene bunnen, men legg det ikke helt ut i kanten, da den øverste bunnen vil presse fyllet noe ut. Legg så resten av kremen på kaken. Pynt kaken med jordbær eller annen kakepynt som passer for anledningen. Man kan jo lage et flagg av bær, eller kakepynt.