Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Blogg for Festglede

10.11.2020

Brette servietter, en vifte.

I alle år har dette vært min måte å brette servietter på, når jeg skal pynte litt ekstra fint. Veldig enkelt. Du bretter servietten til en trekant. Så legger du en gaffel eller skje i brettekanten, men "hode" må stikke ut i den ene enden. Holdt så fast servietten der hvor hodet stikker ut. Skyv så servietten litt og litt innover mot hodet. Pass på når du legger den på tallerkenen at  det er de pene kantene som vender opp. De serviettene jeg har brukt er Elegance og Juleservietter Sølvsløyfe, Gullsløyfe og Rødsløyfe. Her er vist to kombinasjoner.

                 

 

Pyntet bord med girlander og te-lys

 


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...
29.04.2020

Bløtkake med jordbær

 

 

Her har jeg bakt og pyntet en bløtkake med tanke på 17 mai eller til en deilig sommerkveld. Kaken er pyntet med jordbær for anledningen. Formen er ca 20 cm indre mål. Det gir ca. 8 til 10 stykker kake. Jeg har brukt glutenfritt mel da vi har glutenallergi i familien. Bytt bare ut med hvetemel. Glutenfritt mel gir en noe "finere"  bunn. 

 

Oppskrift:

Egg                             3stk

Sukker                        1,5dl

Potetmel                     1,5dl

Glutenfritt fint mel       1,5dl

Bakepulver                 1 ts +

Vaniljesukker              1ts +

 

Kremfløte ca 6dl, jordbær og jordbærsyltetøy.

 

Vipps egg og sukker til eggedosis. Pisk det så stivt du kan, bruk litt tid. Bland det tørre og sikt det opp i eggedosisen. Rør forsiktig til en jevn røre, men ikke mer enn nødvendig. Smør formen. Du kan også legge et bakepapir i bunnen og stramme ringen til. Bare riv av det som er til overs. Stek kaken på nederste rille i 35 min ved 200 grader. La kaken stå og avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Legg den deretter på en rist. Del den i 2 når den er blitt kald. Dynk bunnene med melk, juice eller saft. Pass på å ikke bruke for mye slik at bunnen blir for bløt. Visp kremfløten tilsatt bare litt sukker. Ta den mengden krem du trenger for fyll i kaken og bland med jordbærsyltetøy. Ha fyllet på den ene bunnen, men legg det ikke helt ut i kanten, da den øverste bunnen vil presse fyllet noe ut. Legg så resten av kremen på kaken. Pynt kaken med jordbær eller annen kakepynt som passer for anledningen. Man kan jo lage et flagg av bær, eller kakepynt. 

17 Mai

Kakestrø

Kakelys 17mai

https://www.festglede.no/

 

Les mer...