Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Blogg for Festglede

03.05.2023

Tips til hvordan du kan dekke et konfirmasjonsbord.

 

Sizoweb bordløper: Legg løperen midt på bordet, slik at den ligger fra den ene enden til den andre. Velg en farge som passer med resten av dekorasjonene, og pass på at den ikke er for bred, slik at det fortsatt er nok plass til tallerkener og annet servise.

Eleganse servietter: Brett serviettene pent og legg dem enten på tallerkenene eller ved siden av dem. Du kan også vurdere å dekorere serviettene med en serviettring i samme stil som resten av dekorasjonene.

Plaser ut noen vakre lys på bordet for å skape en koselig og stemningsfull atmosfære. Du kan velge å bruke levende lys i lysestaker, kubbelys i en gruppe, eller fine små te-lys. Te-lysene vi har, har en klar plastcup som gjør at du ser hele lysbildet. Anbefaler å bruke en klar te-lys holder.

Bordkort: Plasser bordkortene på hver enkelt tallerken eller på bordet, ved tallerknene,  for å vise gjestene hvor de skal sitte. Du kan velge å lage dem selv eller kjøpe ferdige bordkort som f.eks. passer til et tema som er konfirmantens interesse.

Kaketopp: En fin kaketopp kan være en flott måte å pynte kaken på. Vi har kaketopper til gutt og jente.

 Blomster kan gi bordet en vakker og naturlig dekorasjon. Velg blomster som passer til fargene du har valgt for resten av dekorasjonene. Du kan velge å plassere blomster i en vase i midten på bordet, eller du kan plassere mindre blomster rundt omkring på bordet i små vaser eller glass. Velger du blomster i vase, så pass på at de ikke blir for høye slik at gjestene ikke kan se hverandre over bordet.

Når det gjelder farger kan man velge farger i forskjellige nyanser av hovedfargen, eller man kan også velge en kontrastfarge på noe bordpynten. Kontrastfarge er den fargen som ligger rett over den fargen, som du velger som hovedfarge. F.eks. kontrastfarge til blå er orange. Pass på at nyansen er riktig. Søk på kontrastfarger på nett.

Les mer...
18.03.2021

Dekke påskebord

Her har jeg dekket et påskebord med våre servietter, duk, te-lys, poppkornbeger og engangsgaffler. Suppler gjerne med din egen påskepynt. Serviettene har jeg brettet på samme måte som i bloggartikkel https://www.festglede.no/blog/brette-servietter-en-vifte  https://www.festglede.no/categories/paske

 

         

 

 

      

 

      

 

    

 

 

Les mer...
14.03.2021

Påskekrans Whitewash

 

Lag en stilful påskekrans av Whitewash kransen vi har. Gir et gråhvit uttrykk. Lim de to eggene fast. Lim så på konglene eller annen pynt. La det ligge litt i ro. Klipp av blomstene på Ildtopp og vikle gult bånd rundt stilken. Har også pyntet med blad. Surr sytråd rundt stilken eller fest med knappenål. La bånd henge ned. Gjør dette to ganger. Vikle så et nytt bånd rundt hvor den ene delen får henge ned. Limes på kransen. Klipp de i tre forskjellige lengder. Dusj Ildtoppen med vann. Holder seg fint da.

Kransen og båndet får du kjøpt i nettbutikken. Jeg kjøpte eggene hos Mester Grønn.

 

         

 

https://www.festglede.no/products/krans-salim-whitewashhttps://www.festglede.no/products/krans-salim-whitewash

   

https://www.festglede.no/products/band-med-kanting-15mm-1mhttps://www.festglede.no/products/band-med-kanting-15mm-1mt

                                            

 

 

 

Les mer...
11.03.2021

Påskekrans/Mose

Hva med å lage en fin påskekrans til høytiden. Vi har et godt utvalg i kranser som kan pyntes med påskepynt. Kransene og det gule båndet får du kjøpt i nettbutikken. Påskepynten må du kjøpe et annet sted. Jeg har kjøpt på Mester Grønn. 

Grønn mosekrans. Ta båndet og vikle det rundt kransen. Du kan feste med knappenåler. Jeg festet på begynnelsen og slutten. Brukte knappenåler med farget hode. Påskekyllingene jeg brukte var på en trepinne. Klippet den skrått ned slik at jeg fikk stukket den ned i kransen. Kort pinne. Bra med litt lim. Brukte Ildtopp for å pynte mer. De trenger ikke så mye vann. Brukte både blomt og blad. Festet de også med knappenåler. Laget en sløyfepynt av båndet ved å lage løkker. Til slutt tvinnet jeg en sytråd rundt "stilken". Tvinnet til slutt noe av båndet rundt "stilken". Du kan la noe av båndet henge ned, om ønskelig. Dusj gjerne Ildtoppen med vann av og til. 

                      

 

 

              

https://www.festglede.no/products/krans-rund-mose 

https://www.festglede.no/products/band-med-kanting-15mm-1m

Les mer...
27.01.2021

Inspirasjon pynt et bord

 

 

 

 

 

 

                 

                                

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kan du få litt inspirasjon på hvordan du kan pynte på bordet. Artiklene som blir vist på bildet kan du kjøpe på Festglede. Det er ikke sikkert vi har akkurat fargene som blir vist. 

På bildet over viser vi servietter fra Ambiente, Eleganse. Kronelys og serviettringer får du også kjøpt i butikken. 

 

Vi har stort utvalg av bordkort. Dette rustikke bordkoretet finner du her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bordkortholder Gull Hjerte


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bordkort Rose Gull Hjerte 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker du å se hele utvalget, trykker du her.

Les mer...
10.11.2020

Brette servietter, en vifte.

I alle år har dette vært min måte å brette servietter på, når jeg skal pynte litt ekstra fint. Veldig enkelt. Du bretter servietten til en trekant. Så legger du en gaffel eller skje i brettekanten, men "hode" må stikke ut i den ene enden. Holdt så fast servietten der hvor hodet stikker ut. Skyv så servietten litt og litt innover mot hodet. Pass på når du legger den på tallerkenen at  det er de pene kantene som vender opp. De serviettene jeg har brukt er Elegance og Juleservietter Sølvsløyfe, Gullsløyfe og Rødsløyfe. Her er vist to kombinasjoner.

                 

 

Pyntet bord med girlander og te-lys

 


   

 

 

 

 

 

 

Les mer...
29.04.2020

Bløtkake med jordbær

 

 

Her har jeg bakt og pyntet en bløtkake med tanke på 17 mai eller til en deilig sommerkveld. Kaken er pyntet med jordbær for anledningen. Formen er ca 20 cm indre mål. Det gir ca. 8 til 10 stykker kake. Jeg har brukt glutenfritt mel da vi har glutenallergi i familien. Bytt bare ut med hvetemel. Glutenfritt mel gir en noe "finere"  bunn. 

 

Oppskrift:

Egg                             3stk

Sukker                        1,5dl

Potetmel                     1,5dl

Glutenfritt fint mel       1,5dl

Bakepulver                 1 ts +

Vaniljesukker              1ts +

 

Kremfløte ca 6dl, jordbær og jordbærsyltetøy.

 

Vipps egg og sukker til eggedosis. Pisk det så stivt du kan, bruk litt tid. Bland det tørre og sikt det opp i eggedosisen. Rør forsiktig til en jevn røre, men ikke mer enn nødvendig. Smør formen. Du kan også legge et bakepapir i bunnen og stramme ringen til. Bare riv av det som er til overs. Stek kaken på nederste rille i 35 min ved 200 grader. La kaken stå og avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Legg den deretter på en rist. Del den i 2 når den er blitt kald. Dynk bunnene med melk, juice eller saft. Pass på å ikke bruke for mye slik at bunnen blir for bløt. Visp kremfløten tilsatt bare litt sukker. Ta den mengden krem du trenger for fyll i kaken og bland med jordbærsyltetøy. Ha fyllet på den ene bunnen, men legg det ikke helt ut i kanten, da den øverste bunnen vil presse fyllet noe ut. Legg så resten av kremen på kaken. Pynt kaken med jordbær eller annen kakepynt som passer for anledningen. Man kan jo lage et flagg av bær, eller kakepynt. 

17 Mai

Kakestrø

Kakelys 17mai

https://www.festglede.no/

 

Les mer...